به گزارش روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی (صابتا)؛ حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون نظارت مجلس گفت: شرایط امروز ایران بعد از توافق هسته ای و در آستانه اجرای برجام از یک سو به شدت نیازمند توجه جدی و اجرای قدرتمند اقتصاد مقاومتی و از سوی دیگر محتاج یافتن راهکارهایی برای از بین بردن اثر تبلیغات منفی رسانه ای و معرفی فرهنگ ملی و دینی ایرانیان در سطح بین المللی است.
معاون نظارت مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت کشور برای توسعه صنعت توریسم افزود: یکی از بهترین بسترها برای رسیدن به چنین اهدافی توجه به ظرفیت های جذب توریست و گردشگر است، چراکه ما از یک سو می توانیم با سرمایه گذاری های اندک در انتظار بازده اقتصادی قابل توجه در این حوزه باشیم و همزمان نیز ابعاد تبلیغات فرهنگی خود در سطح بین المللی را افزایش دهیم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناامنی در کشورهای منطقه و امنیت پایدار در ایران تاکید کرد: این وضعیت امنیتی باید توسط گردشگران خارجی درک و فهم شود، تا آنها متوجه تفاوت های ایران با کشورهایی نظیر ترکیه شوند که از صنعت توریسم پردرآمدی برخوردار است. ضمن اینکه هر گردشگر خارجی می تواند ظرفیتی بالقوه برای تبلیغ ایران در کشورهای دیگر باشد و از این طریق حتی شبکه های نرم تبلیغاتی برای این صنعت به وجود آید.
حسین مظفر در ادامه با اشاره به جایگاه و حوزه اختیارات و مسئولیت صندوق احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی افزود: متاسفانه ما در گذشته همواره دچار یک غفلت بزرگ از ظرفیت های خود در این حوزه بوده ایم و تا اینجا نتیجه این غفلت از بین رفتن بسیاری از آثار و یادگارهای گذشتگان بوده که از یک سو ابزارهای انتقال فرهنگ به نسل های بعدی و از سوی دیگر نیز دارای ظرفیت های عظیم اقتصادی هستند.
وی ادامه داد: اکنون وقت درس گرفتن از مدیریت گذشته ما در حوزه میراث فرهنگی رسیده و قطعا فرصتی برای غفلت دوباره نداریم، زیرا متاسفانه بسیاری از ظرفیت ها را از دست داده ایم و امروز دیگر وقت تعلل نیست.
صندوق احیاء زمینه ساز جهش اقتصادی و فرهنگی
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اکنون صندوق احیای بناهای تاریخی در حوزه ای دارای مسئولیت و اختیار است که اداره صحیح آن می تواند در آینده بسیار نزدیک جهش همزمانی در حوزه فرهنگ، اقتصاد و حتی سیاست را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: احیای بناهای تاریخی و بهره برداری هوشمندانه از آنها یکی از پایدارترین روش ها برای اجرای اقتصاد مقاومتی و همچنین تغییر نگرش غرب به جامعه ایران و ایجاد ظرفیت هایی است که هم دستاوردهای اقتصادی با خود به همراه دارد و هم می تواند در حوزه سیاسی به مدد نظام بیاید.
معاون نظارت مجلس با بیان اینکه ایجاد هر شغل در حوزه های مختلف صنعتی و اقتصادی در حال حاضر نیازمند سرمایه گذاری بین 150 میلیون تا یک میلیارد تومان در کشور است، افزود: حوزه گردشگری و استفاده از ظرفیت های بالقوه در این حوزه از جمله موضوع مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی می تواند با سرمایه گذاری های بسیار کمتر از این رقم ها برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور کمک کند، آن هم در شرایطی که فعالیت در این حوزه آثار اقتصادی و فرهنگی بی نظیری دارد.
وی با اشاره به هشدارهای مقام معظم رهبری درباره نفوذ فرهنگی غرب و لزوم توجه به این رهنمودها تاکید کرد: قسمت مهمی از تاریخ، فرهنگ، اصالت و شخصیت جامعه ایران در همین بناها و یادگاران فرهنگی و تاریخی نهفته است و با فرمایشات مقام معظم رهبری، اگر حتی بتوانیم آثار مثبت اقتصادی فعالیت در این حوزه را نیز نادیده بگیریم، نباید از آثار عمیق و سازنده فرهنگی توجه به این حوزه غافل باشیم.
مظفر افزود: با فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی درباره فرهنگ، توجه به این حوزه برای همه ضروری است و ما باید برای معرفی فرهنگ اصیل خود به نسل های بعدی نمونه های عینی و روشنی داشته باشیم که قطعا یکی از موثرترین آنها همین اماکن و بناهای تاریخی و فرهنگی است.
معاون نظارت مجلس در پایان تاکید کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات مکرر خودشان درباره موضوعات فرهنگی بارها به موضوع سبک زندگی نیز اشاره کرده اند و همواره موضوع معماری شهری به شیوه فعلی و آسیب های آن یکی از دغدغه های ایشان بوده است، بنابراین جایز نیست بیش از این نسبت به حوزه معماری اصیل و یادگاران آن بی توجهی صورت گیرد، چراکه قسمت مهمی از سبک زندگی نیز در پیوند با همین بناها معنی پیدا می کند.
انتهای پیام/